Elektronický zpravodaj 2011

01.12.2011

Elektronický zpravodaj - aktuální informace

Vážení  příznivci  TOP 09 v Bohumíně,

chtěli bychom vás pravidelně informovat o tom, co právě děláme. Zkusíme tedy sami psát a informovat vás o našich aktivitách. Nejsme ale žádní profesionálové, proto vás předem prosíme, abyste omluvili případné neobratné vyjadřování. Naší upřímnou snahou je přinést vám čerstvé informace, ale aktivní novináře mezi sebou opravdu nemáme.

Co se právě děje?

TOP 09 Bohumín se stejně jako krajské a regionální organizace pečlivě připravují na podzimní krajské volby. Do voleb sice zbývá téměř rok, ovšem  s jejich přípravou už jsme začali. Setkáváme se, připravujeme témata  a  přemýšlíme o nejvhodnějších kandidátech. Je také jasné, že volební kampaň nás bude něco stát a bez sponzorů se neobejdeme.

Možná by bylo dobré vysvětlit  vám, z jakých zdrojů pocházejí  finanční prostředky, kterými disponujeme.

Politické strany vznikají na základě  zákona č. 424/1991Sb v platném znění. Tento zákon neřeší jen právo sdružovat se v politických stranách a hnutích, ale  v § 17 odstavci 4 definuje také jejich příjmy. Významným příjmem jsou dary a pak také členské příspěvky.

TOP 09 jako první parlamentní strana začala zveřejňovat své dárce a výši darů na internetu. Rozhodla se učinit neobvyklý krok a od 1. února 2011 začala uvádět veškeré své příjmy veřejně. Zavazuje se, že na tomto účtu budou absolutně všechny příjmy včetně členských příspěvků.

TOP 09 se svými aktivitami nezůstává pouze v oblasti příjmů, i když  je považuje za zásadní. V oblasti výdajů zveřejňuje snad jako jediná struktury výdajů předvolební kampaně, jako to udělala například na konci minulého roku, a hodlá i v této činnosti pokračovat. Již minulý rok byl schválen předpis, který dává přesné podmínky pro výběr darů. Od 1.ledna 2011 také TOP 09 zakázala výběr členských příspěvků v hotovosti.                                                                                                                                                Výroční zprávy zveřejňuje od začátku své existence na internetu.

Budete-li chtít nahlédnout, najeďte na  MY. TOP 09

Karla Fodorová, MO TOP 09 Bohumín