Karel Schwarzenberg vyrazil o víkendu na Moravu

21.01.2013

Volím Karla

Příjemně nás překvapilo, jak lidé na Moravě na Karla reagují, říká před napěchovaným sálem Regionálního centra Olomouc Gabriela Leitkepová, členka nejužšího volebního týmu prezidentského kandidáta Karla Schwarzenberga.

Zevnitř se střídavě ozývají vtípky baviče Petra Rychlého, prokládané smíchem a pak potleskem.“Když v pátek večer skončil televizní duel s Milošem Zemanem, přesunuli jsme se vlakem do Ostravy. Tak začalo naše víkendové moravské turné,” vysvětluje trpělivě v předsálí sympatická blondýnka s plackou “knížete” na klopě.

Zatímco Karel Schwarzenberg skóroval v prvním kole prezidentské volby spíše ve velkých městech a v Čechách, Zeman ovládl zejména menší obce, a to hlavně na Moravě.“Podle našeho průzkumu zaostáváme zhruba o osm procent. Věděli jsme, že musíme zacílit právě na ty regiony, kde Karel Schwarzenberg nebyl na dvou prvních místech, proto jsme vybrali Ostravu a Olomouc,” přidává se s vysvětlením, proč právě tady Karel Schwarzenberg beseduje už druhý den s lidmi, mluvčí jeho kampaně Marek Pražák.