Schwarzenberg: Teprve nyní lidé začínají brát volbu prezidenta opravdu vážně

10.01.2013

Šance na postup Karla Schwarzenberga do druhého kola se zvyšují.

“Růst preferencí mě těší, věřím, že občané, kteří se zamyslí nad důsledky volby, mé preference ještě posunou. Teprve nyní lidé začínají brát volbu prezidenta opravdu vážně. Bude hodně záležet na tom, jak se kdo názorově prosadí v televizních debatách, ” komentuje aktuální situaci Karel Schwarzenberg.

V anketě na nejnavštěvovanějším českém zpravodajském serveru Novinky.cz je Karel Schwarzenberg dokonce na druhém místě se 20, 2 procenty hlasů za Milošem Zemanem. Ankety se zúčastnilo celkem 98 527 hlasujících. Pro zajímavost, například výzkum agentury Factum, který následuje, byl proveden na vzorku něco málo přes 900 respondentů.

Agentura Factum hlásí: Zeman 25%, Fischer 20%, Franz 11,4%, Schwarzenberg 11%, Dienstbier 10,6% - od třetí pozice, která by z něj udělala hlavního vyzyvatele favoritů, Karla dělí jen 4 deseti procenta

Podle průzkumu společnosti SANEP preference Karla Schwarzenberga neustále rostou. Na 2. kolo už zbývají jen 2 %! ”Fischer nad propastí, kníže letí vzhůru,” komentují dnešní výsledky Parlamentní listy.

A sázkové kurzy na Karla Schwarzenberga se rychle mění. Z původních u většiny kanceláří 1:40 snížili bookmakeři potenciální výhru sázejících na Karla Schwarzenberga až na 1:10 a je tak na třetím místě.
TOP 09