Krajský sněm TOP 09

25.06.2011

Krajský sněm TOP 09

TOP 09 v Moravskoslezském kraji jednala v sobotu 25. 6. 2011 v hotelu Miura na Čeladné

Jednání  řídil úřadující  předseda TOP 09 Moravskoslezského  kraje  Pavol Lukša. Hosté sněmu byli   místopředseda TOP 09 a ministr práce a sociálních věcí  Jaromír Drábek a generální sekretář Pavel Severa.

Předseda krajské organizace Pavol Lukša jednání  sněmu  zahájil a přivítal hosty i delegáty. Byla  odhlasována  veřejná volba všech volených orgánů  strany. Sněm poté začal jednat  dle schváleného jednacího řádu.

Po zvolení  pracovních komisí vystoupil předseda Pavol Lukša se zprávou o činnosti TOP 09 v minulém volebním období a vytýčil úkoly pro období příští. Následovalo vystoupení  hostů. Generální sekretář  Pavel Severa zdůraznil v Česku ojedinělé veřejné a transparentní  vedení účetnictví  politické strany TOP 09.

Poté delegáti přistoupili k volbě nového  vedení krajské organizace TOP 09. Bude je  tvořit  (stejně jako v minulém období ) sedmičlenné předsednictvo a čtrnáctičlenný výbor.

Dle programu bylo voleno  nejprve sedmičlenné  předsednictvo v pořadí  předseda, tři místopředsedové  a  tři  členové  krajského předsednictva.

Na předsedu byl navržen opět pan Pavol Lukša, hlas mu dalo všech 49 přítomných delegátů.

Na funkci  místopředsedů  byli navrženi  a jednomyslně zvoleni  Martin Špetla, Václav  Mores  a  Tomáš Stejskal.

Předsednictvo kraje pak doplnili Martin Ferfecki, Tomáš Velička a Tomáš Papuga.

Poté byl  zvolen čtrnáctičlenný výbor a tříčlenná revizní komise.

V poledne přivítali delegáti sněmu hendikepovaného  cyklistu Štefana  Pacáka. U příležitosti krajského sněmu podnikl cestu po městech MS kraje, kde TOP  ustavila místní  či regionální organizace. V pondělí na Čeladné za asistence pana starosty Lukši odstartoval a v sobotu po zdolání 520 km v deštivém  a chladném počasí na Čeladnou opět dorazil.

Na závěr jednání sněmu bylo  49 hlasy přijato usnesení, které připravila návrhová komise a  přednesla její  předsedkyně.

Karla Fodorová, TOP 09 Bohumín