O víkendu probíhal sněm TOP 09 Moravskoslezského kraje

Sněm TOP 09 Moravskoslezského kraje

O víkendu probíhal sněm TOP 09 Moravskoslezského kraje

Sněm TOP 09 Moravskoslezského kraje

Krajská organizace TOP 09 v Moravskoslezském kraji jednala na sněmu a volila  pro příští dva roky vedení

Dne 15. 6. 2013 se sešli v GONG business center na Poděbradově ulici v Ostravě delegáti krajského sněmu TOP 09. Podle Stanov se sněm svolává pravidelně, vždy jednou za dva roky.  Má za úkol zhodnotit činnost krajské organizace v uplynulém období a zvolit vedení kraje na příští období.

Na funkce volené sněmem zasílaly nominace místní i regionální organizace už v předstihu. Delegáti na jednání pak rozhodli o volbě veřejným projevením souhlasu, tedy aklamací.

Předsednictvo kraje bude sedmičlennné a bude sestávat z předsedy krajské organizace, tří místopředsedů a tří členů.

Na předsedu krajské organizace byl navržen pan Pavol Lukša, na místa místopředsedů paní Lucie Krausová, Václav Mores a Tomáš Velička. Za členy předsednictva byli navrženi pan Libor Madecki, Tomáš Papuga a Jiří Myšinský. Navržení kandidáti nominaci přijali a o podporu delegáty s právem hlasovacím požádali v nominačním projevu.  Pavol Lukša mimo jiné uvedl, že v supervolebním roce 2014 čeká stranu těžký úkol - obhájit pozici TOP 09 získanou v roce 2010. „V komunálních volbách chceme dále rozšířit počty našich zastupitelů v zastupitelstvech obcí a měst kraje. Do evropských voleb chceme za TOP 09 postavit známou a konkurenceschopnou osobnost," shrnul hlavní úkoly krajské organizace TOP 09 Pavol Lukša.

Ve veřejném hlasování dostali všichni kandidáti důvěru a do funkcí byli zvoleni.

Za místní organizaci TOP 09 byli zvoleni paní Karla Fodorová jako členka krajského výboru a pan Tomáš Fodor jako předseda krajské revizní komise.

Sněm následně ustanovil 14 volených členů krajského výboru, krajskou revizní komisi a delegáty na třetí celostátní sněm TOP 09, který se bude konat 19. a 20. října v Plzni.

Karla Fodorová, MO TOP 09 Bohumín